Entreprenadfordon och traktorer

Arvika Gjuteri anlades för att leverera komponenter till främst traktorer.

Arvika Gjuteri anlades för att leverera komponenter till främst traktorer. Utvecklingen har gått framåt med ständigt ökande krav på prestanda, hållbarhet och miljövänlighet. Kraven på gjutna komponenter har ökat. Genom att kontinuerligt arbeta nära våra kunder har vi kunnat följa med i utvecklingen, oavsett om det handlar om nya legeringar eller smartare design.

I dagsläget arbetar vi med applikationer för grävlastare, hjullastare, traktorer och tunga lyftverktyg. Vi är stolta över att vara mångårig leverantör till kunder som JCB, Valtra/AGCO, Volvo CE och HIAB/ Cargotec. Våra komponenter, grå- och segjärn, återfinns på ett antal olika ställen såsom komplicerade tyngre fästen, transmission, chassi och axlar med mera.

Är du intresserad av att få veta mer om vad Arvika Gjuteri kan erbjuda ditt företag, läs gärna mer under Casted Solutions och kontakta vår marknadsavdelning.

Affärsområden

Arvika Gjuteri är en av de ledande producenterna av seg- och gråjärnsprodukter i norden. Vår produktion och våra produkter är utvecklade för att möta dagens och morgondagens krav på gjutprecision effektivitet och funktionalitet. Grunden för våra affärer vilar i ett nära samarbete i vår affärsmodell, och förståelse för våra kunders behov av värdeskapande i alla delar av en komponents livscykel. Arvika Gjuteri passar er som har högt ställda krav på en leverantör som kan erbjuda totallösningar och spetskompetens.

I dagsläget agerar vi inom huvudsakligen två affärsområden där vi levererar en diversifierad produktpalett till välkända globala kunder och deras underleverantörer. Genom att kunna erbjuda både hög- och lågvolymserier täcker vi in behovet av att vända sig till en partner för diskussion och leverans oavsett i vilket stadie produkten befinner sig i.